Testrapport

Testrapport van geaccrediteerd laboratorium

Vele luchtreinigers beweren dat ze effectief zijn tegen virussen en dus ook tegen het COVID-19 virus. Testen op het COVID-19 virus is een dure aangelegenheid en wordt maar zelden gedaan. Vaak wordt verwezen naar algemene studies en aannames. Wij hebben daadwerkelijk geïnvesteerd en specifiek getest wat de uitwerking van onze luchtreiniger Vairus  op het coronavirus is. De test is uitgevoerd door een geaccrediteerd laboratorium (UNI CEI EN ISO / IEC 17025: 2018) in Italië en de uitslag is in januari 2021  gepubliceerd. We delen het testrapport graag met je (want we zijn er trots op!).

Het doel van de studie was om bij kamertemperatuur de virucidale werking van luchtreiniger VAIRUS tegen de virale stam SARS-CoV-2_COVID2019 (ITALIË / INMI1) te bepalen. In het testrapport lees je dat al na 5 minuten blootstelling er een gemiddelde reductie van 99,94% getoond werd. Ook werd aan het einde van de test geen cytotoxiciteit gedetecteerd. De cytotoxiciteit is een term voor stoffen die beschrijft hoe toxisch of giftig cellen kunnen worden.

Testresultaten

Naast de corona test werden ook testen op bacteriën, schimmels en vluchtige stoffen (VOC’s) uitgevoerd. Ook hiervan stellen wij het testrapport graag beschikbaar. De analyse is uitgevoerd door een gespecialiseerd laboratorium dat na één uur, vier uur en acht uur de luchtkwaliteit heeft gemeten. Vairus werd in een continue modus op maximaal vermogen in een afgesloten kamer van 8 m3 geplaatst.

Vervolgens werden er verschillende soorten verontreinigende stoffen in de lucht gebracht (bacteriën, schimmels en vluchtige stoffen). De tests hebben een snelle en duidelijke vermindering van de bacteriële belasting op alle geanalyseerde stammen aangetoond na slechts één uur gebruik van de Vairus luchtreiniger. Er werd ook een test uitgevoerd op enkele VOC’s met dezelfde periodieke bemonsteringen.

Vernietigt alle vervuilers uit de lucht

De test in het geaccrediteerde laboratorium bewijst: binnen 5 minuten is 99,94% van het coronavirus vernietigd.

Luchtreiniger Vairus reinigt de lucht van virussen met fotokatalyse technologie

Virussen

Luchtreiniger Vairus reinigt de lucht van bacteriën met fotokatalyse technologie

Bacteriën

Luchtreiniger Vairus reinigt de lucht van schimmelsmet fotokatalyse technologie

Schimmels

Luchtreiniger Vairus reinigt de lucht van huismijt met fotokatalyse technologie

Huismijt en stof

Luchtreiniger Vairus reinigt de lucht van gevaarlijke gassenmet fotokatalyse technologie

Gevaarlijke gassen

Luchtreiniger Vairus reinigt de lucht van sigarettenrook met fotokatalyse technologie

Sigarettenrook

Luchtreiniger Vairus reinigt de lucht van vluchtige gassen met fotokatalyse technologie

Vluchtige gassen

Luchtreiniger Vairus reinigt de lucht van vieze luchtjes met fotokatalyse technologie

Vieze geuren

Vairus fotokatalyse: de ultieme techniek

Vergelijking met HEPA, UV-C licht, Ionizers