Werking

Hoe werkt de fotokatalyse techiek

Wat is fotokatalyse

Vairus is een innovatieve luchtreiniger die door middel van fotokatalyse de lucht zuivert van bacteriën, virussen, schimmels en vieze luchtjes. In de unit zitten keramische cellen met titanium dioxide die als katalysator fungeren en worden aangelicht met UV-A led. Hierdoor ontstaat een chemische reactie waardoor de cellen van o.a. virussen en bacteriën aangevallen worden en vernietigd worden. Deze chemische reactie heet fotokatalyse en is dodelijk voor ziekteverwekkers en onschadelijk voor de mens.

Luchtreiniger Vairus reinigt de lucht van gevaarlijke gassen met fotokatalyse technologie

Van fotokatalyse is sprake als een chemische reactie versneld wordt in de aanwezigheid van zowel een katalysator als van licht. Luchtzuiveringstechnologie door fotokatalyse met titaniumdioxide (TiO2) is de meest efficiënte en meest duurzame technologie om vuil uit de lucht te zuiveren. Bekijk de testresultaten

In tegenstelling tot traditionele systemen vangt het niet alleen deeltjes op maar worden de vervuilers door oxidatie vernietigd. De keramische cellen slijten niet en ze worden schoongehouden door de UV-A leds. Hierdoor is er geen onderhoud en geen grote schoonmaak nodig.

Naast de efficiency (geen vervanging van filters, geen onderhoud), de effectiviteit (geen vuiluitstoot, geen ozon) en de lange levensduur (bij dagelijks gebruik ruim 10 jaar!) is het door het slimme vloeistofdynamisch beheer en het gebruik van energiezuinig UV-A leds een zeer energiezuinige methode.

Vairus fotokatalyse: de ultieme techniek

Vergelijking met HEPA, UV-C licht, Ionizers