Hoe werkt fotokatalyse? Een uitleg.

Luchtreiniger Vairus reinigt de lucht van gevaarlijke gassen met fotokatalyse technologie

Het begrip fotokatalyse bestaat uit twee woorden: foto en katalyse. Katalyse staat voor het op gang brengen van een chemische reactie bijvoorbeeld de omzetting van een stof (katalysator) die daarbij niet wordt verbruikt. Het woord foto geeft aan dat de stof die als katalysator werkt onder invloed van licht wordt geactiveerd.

Kun jij goed thuiswerken?

Is jouw thuiswerkplek schoon genoeg?

Hoe ziet jouw thuiswerkplek er uit? Als je moeite hebt om je bij het thuiswerken goed te concentreren kan het heel goed zijn dat dit komt door de (slechte) kwaliteit van de lucht in je huis. De luchtkwaliteit heeft namelijk grote invloed op je prestaties.

Ventileer jij wel voldoende?

Betrap jij je er ook op dat je niet iedere dag lucht? De ramen staan wel op een kiertje maar iedere dag echt luchten, zeg eens eerlijk: doe jij dat wel? Met Vairus in de ruimte weet je in ieder geval zeker dat ieder uur de lucht in de ruimte volledig wordt gereinigd. Dat is een fijne gedachte.

Vairus vernietigt het coronavirus

Vairus vernietigt het coronavirus

Vairus werd eind 2020 geïntroduceerd op de markt en was op dat moment reeds uitgebreid getest op bacteriën, gisten, schimmels en giftige gassen. In januari 2021 werd de test met het SARS-CoV2 virus uitgevoerd en ​de uitslag is niets minder dan spectaculair: