Vairus vernietigt het coronavirus

Wat is corona?

COVID-19 is de ziekte die wordt veroorzaakt door het coronavirus SARS-CoV-2. De ziekte kan luchtwegklachten en ademhalingsproblemen veroorzaken. Het virus wordt verspreid door hoesten en niezen. Via druppeltjes komt het zo in de lucht. Als andere mensen die druppeltjes inademen, of via de handen in de mond, neus of ogen krijgen, kunnen zij besmet raken met het virus (Bron: RIVM).

Wat is het effect van Vairus op het corona virus?

Vairus is een innovatief luchtzuiveringssysteem op basis van fotokatalyse. Fotokatalyse is een chemische reactie die ontstaat door titaniumdioxide (TiO2) aan te lichten. Omdat het een onschadelijk systeem is kan Vairus in aanwezigheid van mensen gebruikt worden. De geavanceerde technologie maakt het mogelijk om pathogenen in de lucht te vernietigen. Een pathogeen is een ziekteverwekker van biologische oorsprong. Ook wel: een micro-organisme of biologisch deeltje, dat een infectieziekte kan veroorzaken zoals het corona virus.

In tegenstelling tot traditionele luchtreinigers met Hepa-filters of koolstoffilters of ionisators, vernietigt Vairus de pathogenen. De traditionele filters worden een bron van aanzwellende bacteriën en virussen als deze niet tijdig vervangen worden. Het vervangen van de filters is een vies klusje waarbij je eenvoudig alsnog besmet kunt raken. Bij de Vairus hoeven de filters niet vervangen te worden.

Wat kan ik doen om besmetting te voorkomen?

Je kunt al besmettelijk zijn voordat je klachten hebt. Bijvoorbeeld als je niest of hoest en er kleine druppeltjes met virus uit neus en mond in de lucht komen. Dit kan ook door schreeuwen of zingen gebeuren. Andere mensen kunnen besmet raken als zij die druppeltjes inademen of via de handen in de mond, neus of ogen krijgen. Het RIVM adviseert o.a. om 1,5 meter afstand te houden en regelmatig je handen te wassen. Daarnaast is het advies in je elleboog te hoesten en niezen en geen handen te schudden.

Vairus doodt het coronavirus in 5 minuten voor 99,94%

Vairus werd eind 2020 geïntroduceerd op de markt en was op dat moment reeds uitgebreid getest op bacteriën, gisten, schimmels en giftige gassen. Ook op allergenen, bacteriën, schimmels en gassen scoorde de Vairus scores van 99 %. In januari 2021 werd de test met het SARS-CoV2 virus uitgevoerd en de uitslag is niets minder dan spectaculair: Binnen 5 minuten was 99,94% van het virus vernietigd.

Nu veel mensen thuiswerken is er veel aandacht voor de kwaliteit van de binnenlucht. Zowel thuis als op je werk is dat een belangrijk aandachtspunt. Met een Vairus in je huis, kantoor of praktijk zorg je dat 99,94% van het coronavirus binnen 5 minuten uit de lucht gefilterd én vernietigd wordt. Dat is een geruststellende gedachte.

Wetenschappelijke tests in geaccrediteerd laboratorium

Het doel van het onderzoek was om de virucidale werking van Vairus te testen tegen de virale stam SARS-CoV-2 COVID2019 ITALIË / INMI1. De test werd gedaan na een contacttijd van 5 minuten op kamertemperatuur. Het virus werd op het TiO2 filter geplaatst en op drie posities bestraald met UV-A-licht. Al na 5 minuten blootstelling was een gemiddelde afname te zien van 99,94%, Aan het eind van de test werd geen cytotoxiciteit gedetecteerd.

We horen graag van je!

Wil je meer informatie of ben je op zoek naar jouw perfecte
Vairus? Stuur ons een berichtje en je hoort snel van ons.