Verwijder het virus, schimmels of bacteriën uit de lucht

Het corona virus is een micro organisme

Er zijn grofweg 3 groepen te benoemen die de binnenlucht kunnen vervuilen. Dat zijn stofdeeltjes (stof, huidschilfers en pollen), micro-organismen (bacteriën, virussen en schimmels) en gassen (VOC of VOS). In dit artikel lees je over de tweede groep: micro organismen

Virussen, schimmels en bacteriën in de lucht

Naast luchtverontreiniging door dode stofdeeltjes is er ook verontreiniging door levende deeltjes, dit zijn micro-organismen en die kunnen zowel goed als slecht voor je zijn. Deze micro-organismen zijn beter bekend als bacteriën, virussen en schimmels.

Bacteriën

Slechte bacteriën kunnen ziektes veroorzaken. Maar goede bacteriën zijn juist essentieel om gezond te blijven. Zo zorgen de goede bacteriën in de darmen ervoor dat de slechte bacteriën geen plek meer hebben om te groeien. Slechte bacteriën zijn de bacteriën waar we ziek van kunnen worden en die er bijvoorbeeld ook voor zorgen dat het eten bedorven raakt. Slechte bacteriën zijn bijvoorbeeld de MRSA, E-coli en salmonella.

Virussen

Goede virussen kennen we niet, virussen zijn er alleen in de slechte variant. De meest bekende virussen zijn het griepvirus (influenza) en het verkoudheidsvirus, maar ook een voedselinfectie kan door een virus komen. Een voorbeeld is het norovirus, wat onder andere in rauwe schaal- en schelpdieren kan voorkomen. Virussen zijn vaak erg besmettelijk, dus is hygiëne essentieel om besmetting te voorkomen. Voorbeelden van coronavirussen zijn MERS en SARS. Het nieuwe coronavirus heet officieel SARS-CoV-2. Met de test van januari 2021 is aangetoond dat luchtreiniger Vairus het corona virus binnen 5 minuten voor 99,94 % doodt.

Schimmels

De derde categorie bij micro-organismen zijn schimmels of zwammen (wetenschappelijke naam Fungi). Schimmels kunnen één cel groot zijn. Maar er zijn ook schimmels, zoals paddenstoelen, die uit heel veel cellen bestaan. Goede schimmels zijn eetbaar zoals een champignon of blauwe kaas. Schimmel is een natuurlijk proces dat optreedt indien de condities voor de schimmel gunstig zijn: voldoende voedsel, zoals bij het vergaan van dood materiaal, voldoende vocht, bijvoorbeeld op de huid van mensen of op muren, en de juiste temperatuur. Beschimmeling is ook een vorm van voedselbederf.

We horen graag van je!

Wil je meer informatie of ben je op zoek naar jouw perfecte
Vairus? Stuur ons een berichtje en je hoort snel van ons.