Kun jij goed thuiswerken?

Hoe ziet jouw thuiswerkplek er uit?

De overheid roept ons allemaal op om zoveel mogelijk thuis te blijven en thuis te werken. Thuiswerken biedt talloze voordelen zoals minder file en minder kans op besmetting. Hoe heb jij jouw thuiswerkplek ingericht? Zit je aan de keukentafel of heb je een echte ergonomische werkplek thuis? Heb je ook nagedacht over de luchtkwaliteit thuis?

Weet jij wat een goede thuiswerkplek is?

Je hebt, in overleg met je baas of op eigen initiatief, inmiddels vast wel een goede werkplek waar je goed zit en een goed scherm hebt. Waar je misschien niet aan hebt gedacht is dat het luchtklimaat thuis net zo belangrijk is om comfortabel te kunnen werken. Onze huizen zijn steeds energiezuiniger en daarom zijn ze goed geïsoleerd. Dat betekent echter dat er meestal te weinig aandacht is voor de binnenlucht. Kun jij je wel goed concentreren? Als je moeite hebt om je te concentreren kan het heel goed zijn dat dit komt door de (slechte) kwaliteit van de lucht in je huis. De luchtkwaliteit heeft namelijk een grote invloed op je prestaties.

Ventileren en luchten

Als het goed is weet je dat je structureel moet ventileren en regelmatig moet luchten. Nu je echter veel meer thuis bent dan voorheen, en waarschijnlijk ook met meer mensen dan voorheen, is het nog belangrijker om de kwaliteit van de lucht eens te beoordelen. Het effect van een te warm huis, een te koud huis, een te droog huis of een te vochtig huis merk je snel en kun je aanpassen. Maar weet jij wanneer er te veel kooldioxide of giftige gassen in de lucht hangen? Waarschijnlijk niet, niet iedereen heeft een CO2 meter in huis.

Koolstofdioxide in je huis?

Als je met meer mensen in huis verblijft, creëer je meer CO2. CO2 is koolstofdioxide en dat is wat je uitademt. Jouw longen zuig je vol met zuurstof en de longblaasjes zorgen voor een gaswisseling. In je longen wordt het zuurstof opgenomen in het bloed en de koolstofdioxide wordt terug gegeven aan de lucht. Kortweg: je ademt zuurstof in en je ademt koolstofdioxide uit. Als er te veel CO2 in de lucht hangt, krijg je hoofdpijn en voel je je vermoeid. Ook ga je er slecht van slapen en kun je je minder goed concentreren.

In de app van Vairus kun je precies zien hoe het met de kwaliteit van de binnenlucht is gesteld. De diverse sensoren in Vairus meten niet alleen hoe warm of koud het is, hoe het is gesteld met de luchtvochtigheid en wat de luchtdruk maar ook de waarde van CO2 (koolstofdioxide) en de TVOC, dat id het totaal aan giftige gassen. Zo kun je allerlei informatie over de kwaliteit van de binnenlucht in je eigen huis waarnemen.

Bekijk de kwaliteit van de binnenlucht in je app van luchtreiniger Vairus

Vieze stoffen in de lucht

Naast CO2 krijg je ook klachten van andere vervuilers zoals fijnstof en allerlei verschillende micro organismen. Dat zijn allerlei bacteriën en schimmels die vaak onschuldig zijn maar soms zijn het veroorzakers van irritatie aan je ogen of een verstopte neus. Fijnstof kennen we van metingen langs de snelweg maar je produceert in je eigen huis ook fijnstof als je bijvoorbeeld kookt op gas.

Lekker thuis aan het klussen?

De bouwmarkten doen goede zaken in deze coronatijd en dat komt omdat bijna iedereen in het huis aan het klussen is. Heb jij ook een muurtje geverfd of de vloerbedekking vervangen in je thuiskantoor? Grote kans dat je door die producten te gebruiken VOC’s in de lucht hebt hangen. VOC’s zijn vluchtige gassen die irritatie aan je luchtwegen kunnen veroorzaken.

Al deze vervuilers worden aangepakt door Vairus. Vairus zuivert de lucht, niet alleen door de vervuilers uit de lucht te filteren, maar ook door ze daadwerkelijk te vernietigen. Hoe dat kan? Dat kan omdat Vairus gebruik maakt van een hele krachtige techniek die fotokatalyse heet. 

We horen graag van je!

Wil je meer informatie of ben je op zoek naar jouw perfecte
Vairus? Stuur ons een berichtje en je hoort snel van ons.