Stof allergie en hooikoorts

Stof en pollen kunnen voor ongemak zorgen

Stofdeeltjes zijn over het algemeen grotere deeltjes in de lucht, vaak van dode cellen. Het stof in huizen is grotendeels huidschilfers van mensen. In de VS is uitgerekend dat een volwassen mens per dag 2 eetlepels per dag (!) inademt aan stofdeeltjes. Deze stofdeeltjes kunnen allergieën veroorzaken. De longen filteren dit ook maar het is natuurlijk veel beter als de lucht op voorhand gezuiverd wordt zodat de longen niet zo hard hoeven te werken. 

Allergie voor katten of honden

Krijg je weleens last van een verstopte neus of van niesbuien als je bij iemand thuis bent die een kat heeft? Of misschien heb je wel last van tranende, rode ogen als je in één ruimte bent met een konijn? Levert het aaien van een hond jou  een piepende ademhaling op? Als je een of meerdere van deze klachten herkent, ben je waarschijnlijk  allergisch voor huisdieren.

Van alle allergieën zijn de allergieën tegen huisdieren zoals honden en katten wel het meest bekend. Mensen niezen en hoesten spontaan als ze binnen zijn in een huis waar ook een kat of een hond is. Deze reactie heet rinitis. Krijg je ook tranende of jeukende of rode ogen, dan wordt dit conjunctivitis genoemd. In sommige gevallen kun je ook astmatische klachten krijgen of zelfs eczeem. In de meeste gevallen zijn de klachten acuut en verdwijnen weer zodra je niet meer bij het huisdier bent. 

Voorkom blijvende klachten

Soms houden mensen klachten, met name eigenaren van huisdieren. Ze zijn dan futloos, hebben hoofdpijn en hebben een koortsachtig gevoel. De allergie voor katten en honden wordt veroorzaakt doordat het afweersysteem van het lichaam te heftig reageert op een op zichzelf onschadelijke stof, in dit geval de huidschilfers van dieren, niet de haren. Haren hebben echter vaak ook sporen van huidschilfers van katten en honden. 

Om de allergie te voorkomen is het zaak om de schilfers uit de lucht te verwijderen, dat kan door extreem schoonmaken of door een luchtreiniger aan te schaffen die deze vervuilers uit de lucht haalt.

Pollenallergie oftewel hooikoorts

Een andere belangrijke veroorzaker van allergie is pollen. Grassen, planten en bomen laten pollen los om zich voort te planten. Als je last hebt van een pollenallergie ben je allergisch voor het stuifmeel van bomen, planten en grassen. Dit wordt ook wel bekend als hooikoorts.

Als dit stuifmeel in contact komt met je neus, ogen of keel reageert je lichaam daarop met een loopneus of tranende ogen. Er zijn veel verschillende soorten pollen. Er zijn enkele hooikoorts pollen waar relatief veel mensen allergisch voor zijn zoals de els, de hazelaar, de berk en grassen.

Voorkomen is beter dan genezen

De beste luchtreiniger verwijdert de deeltjes uit de lucht die de allergische reactie veroorzaken. Voor hooikoorts moeten de pollen verwijderd worden,  voor een huisstofmijt allergie gaat het om de nog kleinere uitwerpselen van de huisstofmijt en bij een allergie voor huisdieren moeten de allergenen van huisdieren vernietigd worden. De grootte van de allergenen wisselt enorm dus het is zaak om een luchtreiniger te kiezen die ook de kleinste deeltjes vernietigd. HEPA filters kunnen bijvoorbeeld niet die minimale deeltjes opvangen terwijl dat dus juist de boosdoeners zijn. Daarnaast is het belangrijk dat de vervuilende deeltjes niet allen opgezogen worden maar ook daadwerkelijk afgebroken worden. Dat is precies wat luchtreiniger Vairus doet door de ultieme fotokatalyse techniek die de vervuilende deeltjes tot op de nanomolecuul aanpakt.

Review

“Ik ben fan van Vairus. Eerst maakte ik er kennis mee op ons kantoor. Door mijn hooikoorts ben ik er helemaal aan gewend dat ik ieder voorjaar weer begin te niezen. Toch had ik op kantoor nergens last van. Fijn voor mij maar ook een stuk prettiger voor de anderen op kantoor 😉

Ik heb de draagbare versie thuis uitgeprobeerd en dat werkte zo goed dat ik ook een Vairus gekocht heb. Ik vond het wel duur maar ik hoef nu geen pillen voor mijn allergie te slikken en ik word weer wakker zonder rode ogen, echt heel fijn. ’s Nachts zet ik de Vairus op 40% zodat hij wat stiller is en ik beter kan slapen.”

– Ella Olthof

Vairus fotokatalyse: de ultieme techniek

Vergelijking met HEPA, UV-C licht, Ionizers

Luchtreiniging tot op de nanomolecuul

Luchtreiniger Vairus zuivert de lucht zo effectief door de innovatieve fotokatalyse techniek. Deze zuiveringstechniek heeft nog veel meer voordelen. Vieze luchtjes worden namelijk ook uit de lucht gehaald. Of het nu luchtjes zijn van huisdieren of van het koken of bijvoorbeeld kaarsen, Vairus breekt deze vieze luchten af omdat de moleculaire verbinding van de deeltjes wordt verbroken. Er zijn 3 groepen vervuilers. Dat zijn stofdeeltjes (stof, huidschilfers en pollen), micro-organismen (bacteriën, virussen en schimmels) en gassen (VOC of VOS). Vairus verwijdert al deze vervuilers uit de lucht.

Tafelversie Vairus ideaal bij allergie en hooikoorts

De staande versie van Vairus is ideaal als je last hebt van een allergie of van hooikoorts. Deze staande tafelversie kun je namelijk plaatsen waar je wilt en zelfs meenemen. Het enige wat je hoeft te doen is de stekker in het stopcontact te steken. De tafelversie heeft een touch button aan de bovenkant zodat je de luchtreiniger makkelijk aan of uit kunt zetten en zelfs kunt dimmen. Zo kun je overdag de Vairus op maximale power in de woonkamer of op je werkplek gebruiken en ‘s nachts met een fluisterstille stand in deze slaapkamer gebruiken.

We horen graag van je!

Wil je meer informatie of ben je op zoek naar jouw perfecte
Vairus? Stuur ons een berichtje en je hoort snel van ons.