Ventileer jij wel voldoende?

Ventileren is belangrijk

Inmiddels weet iedereen het: ventileren is noodzakelijk voor een gezond en prettig binnenklimaat. Het helpt ook om de overdracht van luchtweginfecties, zoals COVID-19, te voorkomen. Je kunt ventileren door ramen open te zetten, via roosters of kieren, of met mechanische ventilatiesystemen.

Is jouw ventilatie op orde?

Het RIVM adviseert om je luchtverversing (ventilatie) te beoordelen. Is de ventilatie voldoende in jouw huis, kantoor of klas? Als de ventilatie op orde is, dan verkleint het de verspreiding van ziekteverwekkers die luchtweginfecties veroorzaken zoals het coronavirus (bron: RIVM).

Wat kan ik doen om besmetting te voorkomen?

Volgens de eisen mag de luchtverversing geen nadelige invloed hebben op de gezondheid van mensen. Bij luchtverversing is afvoer van ‘oude’ lucht en rechtstreekse toevoer van verse lucht nodig. Een goed functionerend ventilatiesysteem is geen onderdeel van een verwarmings- of koelsysteem. Het voert verse lucht naar binnen of voert verontreinigde binnenlucht af. Of een combinatie daarvan. Hierbij spelen ook mee: gebruiksfunctie van de ruimte gebruiksoppervlakte aantal aanwezige personen verblijfsduur van aanwezige personen

Vairus reinigt de verontreinigde binnenlucht

Betrap jij je er ook op dat je niet iedere dag lucht? De ramen staan wel op een kiertje maar echt luchten van je kantoor, huis of van de wachtruimte van je praktijk, zeg eens eerlijk: doe jij dat iedere dag? Met een Vairus luchtreiniger in de ruimte weet je in ieder geval zeker dat ieder uur de lucht in de ruimte volledig wordt gereinigd. Dat is een fijne gedachte.

Vairus stimuleert ventileren en luchten

Het interessante is dat je zelfs vaker gaat luchten als je een Vairus in de ruimte hebt staan! Het is namelijk zo dat een Vairus je inzage geeft in de kwaliteit van de lucht. Real time. Als je in de ruimte bent en je ziet via de app wat de luchtkwaliteit is, doe dan de ramen maar eens open en kijk wat er gebeurt met de luchtkwaliteit: die gaat met sprongen vooruit! De ideale combinatie is goed ventileren, goed monitoren en regelmatig luchten. En als je even niet zo actief bent in het ventileren of luchten, dan kun je in ieder geval rekenen op Vairus!

Vairus versus ventilatoren

Vairus zuigt de vieze lucht aan, reinigt deze en geeft zuivere lucht terug door middel van fotokatalyse. Alleen afzuiging van vieze lucht is ook niet voldoende, want dan is er geen toevoer van schone lucht. Ventilatoren die alleen maar lucht verplaatsen zijn niet goed omdat ze de lucht niet verversen. De luchtverplaatsing zou zelfs een rol kunnen spelen bij de verspreiding van het coronavirus. Uit voorzorg raadt het RIVM ventilatoren daarom af.

Hoe zorg ik voor voldoende luchtverversing?

Met ventilatie wordt permanente luchtverversing bedoeld. Zorg dat er voldoende permanente luchtverversing plaatsvindt door kieren, roosters of een mechanisch ventilatiesysteem. Voor het bereiken van luchtverversing is zowel afvoer van oude lucht als toevoer van verse lucht nodig. Als je de Vairus aanzet kun je deze gerust 24/7 laten draaien. Bijvoorbeeld s nachts op 25% en overdag op 75%. Je kunt dit zelfs programmeren met de gratis app, wel zo fijn toch? Je stelt het eenmalig in en vanaf dat moment kun je er op vertrouwen dat Vairus de lucht in de ruimte reinigt.

We horen graag van je!

Wil je meer informatie of ben je op zoek naar jouw perfecte
Vairus? Stuur ons een berichtje en je hoort snel van ons.